Excelakademiet.no

- nettbasert opplæring i Excel

Gratis nettkurs i pivottabeller

Har du ingen eller liten kjennskap til pivot, men ønsker å lære mer?

I dette kurset får du en grunnleggende innføring i pivot og hvordan du kan bruke pivottabeller til å analysere store datamengder. Du vil kunne laste ned datasettet vi bruker i kurset med over 10.000 rader, slik at du får øvelse og praktisk erfaring i å bruke pivottabeller.

Du vil lære deg alt du trenger å vite for å bruke pivottabeller som et effektivt verktøy!

Fyll inn dette skjemaet, så mottar du kurset med en gang! Kurset er gratis.

Ved å registrere deg samtykker du til å motta gratis e-poster fra oss med tips om Excel og tilbud på kurs. Du kan melde deg av når som helst. 


Du lærer blant annet...

Grunnleggende om pivottabeller

En av fordelene med pivot er at du kan analysere store datasett raskt og effektivt, uten bruk av formler. 

I dette kurset bruker vi 2 datasett med tilsammen over 10.000 datapunkter, som representerer kundeordrer. Vi skal analysere disse ordrene ved hjelp av pivottabeller.

Du kan laste ned disse datasettene og øve deg sånn at du får "kunnskapen inn i fingrene". 

Slicer og tidslinje

Med slicere og tidslinjer kan du raskt filtrere dataene dine. For eksempel kan du finne totalt salg av "Produkt 1" i januar med 2 klikk.

Slicere og tidslinjer er mye brukt for å lage dashboard, hvor du får en dynamisk rapport med mulighet til å filtrere ned til detaljene. 

Beregnet felt, gruppering av data, formattering og mye mer

Du vil blant annet lære å lage beregnede felt. Et beregnet felt kan beskrives som en ny kolonne i datasettet ditt. I dette kurset skal vi beregne provisjonen til selgerne.

Det er ikke alltid dataene dine er helt riktig strukturert, da kan det være nyttig å gruppere dataene sammen. I dette kurset skal vi gruppere selgerne inn i avdelinger, slik at vi får enda en dimensjon i datasettet vårt. 

Vi går også igjennom formattering av pivottabeller, slik at du får tusenskiller, egendefinerte opp/ned piler og mye mer.

Fokus på automatikk og gjenbruk

Det er ikke nødvendig å gjøre de samme analysene flere ganger. Med noen smarte triks vil du kunne gjenbruke alle analysene dine når du får mer data.

I dette kurset har vi simulert at vi først får ordredata fra første kvartal, og så fra andre kvartal etterpå. Alt vi trenger å gjøre er å oppdatere pivottabellene, og så blir dataene inkludert i analysene våres automatisk. 

Demonstrasjon av Power Pivot

Helt i slutten av kurset vil du få en demonstrasjon av Power Pivot. Du vil se hvordan du kan sette opp en datamodell med flere datakilder og hvordan du kan bruke pivot til å analysere på tvers av flere datasett. 

Over 40.000 deltakere!

Vi er veldig stolte over at mer enn 40.000 kursdeltakere har tatt et av kursene våre siden oppstarten i 2017. Dette er noen av reaksjonene vi har fått:

Fyll ut skjemaet under og få tilgang til kurset med en gang!